Hirssiä pidetään yhtenä maailman terveellisimmistä ruoista. Sitä on viljelty satojen vuosien ajan, ja se saadaan kuorituista hirssinsiemenistä. Se erottuu korkeimmalla B-vitamiinien (B1, B2, B6) sekä raudan ja kuparin sisällöllään.
Hirssiellä on myös parantavia ominaisuuksia, se on helposti sulavaa eikä aiheuta allergioita, koska se ei sisällä gluteenia, joten sitä voivat nauttia keliakiaa sairastavat. Se omaa antiviraalisia ominaisuuksia ja vähentää limakalvojen tulehdusta. Se sisältää piidioksidia, joka vaikuttaa myönteisesti ihon, hiusten ja kynsien kuntoon.
Linssit, kuten kaikki palkokasvit, omaavat ainutlaatuisia terveyshyötyjä. Ne ovat hyvin imeytyvän proteiinin lähde. Linssiproteiini on soijaproteiinin jälkeen eniten imeytyvää kasvipohjaista proteiinia (85 prosenttia). Vihreät linssit sisältävät runsaasti kuitua. Kuitu ei ainoastaan auta säätelemään verensokeria, parantaa sydän- ja ruoansulatusjärjestelmää, vaan se myös edistää kolesterolitasojen laskua, poistaa myrkkyjä kehosta, suojaa paksusuolen syövältä ja myös tyypin 2 diabetekselta. Linssit sisältävät runsaasti rautaa, mikä on hyödyllistä ihmisille, jotka eivät syö lihaa. Yksi kuppi vihreitä linssejä sisältää 100 prosenttia suositellusta päivittäisestä rautamäärästä. Tämä mineraali näyttelee tärkeää roolia hemoglobiinin muodostumisessa veressä ja myoglobiinin muodostumisessa lihaksissa, mikä on vastuussa hapen kuljettamisesta soluihin. Se sisältää myös arvokkaita mangaani- ja foolihappoja.
Mantelilastut, kuten itse mantelit, ovat ravinteita täynnä. Ne sisältävät vitamiineja, mineraaleja, proteiineja ja kuituja, joten niillä on terveyttä edistäviä vaikutuksia. Niissä on runsaasti terveellisiä tyydyttymättömiä rasvoja. Tyydyttymättömät rasvat ovat välttämätön osa terveellistä ruokavaliota. Uskotaan, että niiden säännöllinen kulutus voi vähentää kokonaiskolesterolitasoa. Mantelit ovat myös rikkaita E-vitamiinin, tunnetun antioksidantin, suhteen, joka estää hapettumisprosessit, puhdistaa verisuonia ja ehkäisee sydänsairauksia sekä hidastaa solujen ikääntymistä. Uskotaan, että mantelit auttavat ylläpitämään terveitä luita kalsiumin, magnesiumin, mangaanin, kuparin, K-vitamiinin, proteiinien ja sinkin avulla. Lisäksi mantelit sisältävät: B-vitamiineja, kuituja ja fosforia. & Nbsp; <strong> Koostumus: </strong> mantelit & nbsp; <strong> ravintoarvo 100g: ssa </strong> energiarvo